telephone

Zateplení domu

EXY 09 pěna s otevřenou strukturou buněk

Stříkaná polyuretanová pěnová izolace EXY 09 s otevřenou strukturou buněk nabízí řadu výhod pro majitele domů, jako jste vy, kteří si uvědomují hodnotu investice do velmi výkonných izolačních systémů. Výběrem některé z našich  vysoce kvalitních stříkaných pěnových izolací EXY, výrazně uspoříte náklady na energie, a dosáhnete zdravější a pohodlnější bydlení.

 

Izolace EXY 09 je navržena tak, aby ve stavební konstrukci dýchala a propouštěla vodní páry (vynikající difúzní odpor). Pěnová izolace s otevřenou strukturou buněk doporučujeme hlavně do střešních konstrukcí stěn domů a mezi krovy. Kompletně vyplní všechny mezery, vytvoří vzduchovou bariéru, čímž zabraňuje průniku studeného vzduchu a následné kondenzaci vody uvnitř objektu.

Stříkaná pěna EXY 09 je dvousložková stříkaná pěnová izolace na vodní bázi s otevřenou strukturou buněk. Mezi její hlavní výhody patří neměnné tepelně-izolační vlastnosti, rychlá montáž, možnost izolace i jinak velmi těžko dostupných míst a detailů. Pěnová izolace s otevřenou strukturou buněk vyplní všechny mezery a zamezí prostupu vzduchu a vlhkosti ve stavební konstrukci. Zabraňuje vzniku plísní a při těchto všech výhodách je stříkaná pěna EXY 09 maximálně ohleduplná k životnímu prostředí a neobsahuje žádné toxické látky.

Stříkaná izolační pěna má nulovou potravinovou hodnotu pro hlodavce a hmyz.

Oblast a podmínky použití: izolace podkroví, izolace vnitřní strany střechy, izolace stropu, izolace stěn, izolace mezi krokvemi apod. Pěnu na zateplení domu lze aplikovat od - 6 ° C (aplikace je možná v průběhu celého roku).

Co je otevřená struktura buněk?

Měkká izolační pěna HONTER skládající se z milionu otevřených buněk s hustotou 8,14 kg / m3. Pěna EXY 09 se aplikuje - stříká jako tekutina, která během několika vteřin expanduje na 150- násobek objemu tekutého stavu. Izolace EXY 09 je založena na vodní bázi .

Nasákavost stříkaných izolačních pěn s otevřenou strukturou buněk

Všechny stříkané izolační pěny s otevřenou strukturou buněk absorbují vodu. V rámci nasákavosti není důležité jak rychle a kolik vody absorbuje! Důležité je, jak rychle voda opustí izolaci - jak rychle dokáže vyschnout. Některé pěny mají zpomalený nasákavost, to má vliv na vyschnutí pěny jako takové. Problémem je, že majitel objektu neví o vzniklé trhlině ve střeše. Nasákavá pěna - izolace držící vodu přirozeně neizoluje, drolí se a ztrácí přilnavost k podkladu a také další technické vlastnosti. Izolace EXY 09 já navržen tak, aby vodu nasákla a propustila dále. Hodnocení možnosti styku s vodou, vlhkostí je zcela limitující při výběru ideálního izolačního materiálu.

Nejlepší parametry izolační pěny na trhu! - Unikátní hodnoty v oblasti ABSORBCE dle normy ČSN EN 1609 - 0.97 (Kg / m2) a faktoru difúzního odporu (propustnost vodních par) - μ = 3,54.

Výhody pěnové izolace EXY 09 kompaktní izolační vrstva

  • Vynikající zvuková izolace
  • Eliminace proudění vzduchu
  • Výborná adheze k podkladu
  • Energetická úspora
  • Zabránění vzniku tepelných mostů
  • Snížení - eliminace prostupu tepla stavebními konstrukcemi
  • Zdravější bydlení
  • Odolnost proti chemickým látkám
  • Snížení nákladů za vytápění - klimatizaci
  • Šetrnost vůči životnímu prostředí
  • Zabraňuje růstu plísní
  • Výrazné snížení spotřeby energie a rychlá návratnost investice
  • Rychlá aplikace, nízké náklady
  • 100% vyplní a utěsní všechna místa

Pěnovou izolaci EXY 09 poznáte podle charakteristického oranžového zabarvení.

Izolace EXY 09 se aplikuje s použitím speciálního technologického zařízení nástřikem dvousložkové kapaliny, která po nanesení na stavební konstrukci zvětšuje svůj objem 150-násobně během několika sekund, čímž dojde k zaplnění všech a také těžko dostupných míst. Pěnová izolace EXY 09 výborně přilne k jakékoliv stavební konstrukci, trvale zůstává pružná, nesmršťuje se a je objemově stálá po celou dobu životnosti budovy.

Po aplikaci je pěnová izolace zdravotně nezávadná a neuvolňují se z ní žádné toxické látky!

Jaká stříkaná izolace je lepší? S otevřenou nebo uzavřenou strukturou buněk?

Oba izolační systémy nabízejí významné výhody oproti běžně používaným izolacím jako je vata nebo foukaná celulóza. Izolace EXY 09 zamezí průniku vzduchu, vytvoří kompaktní vzduchovou bariéru, vyplní trhliny, mezery a těžko dostupná místa, má neměnné izolační vlastnosti. Pěna s uzavřenou strukturou buněk mnohonásobně zpevní podklad, nebo místo, kde je aplikována například při zateplení stropu. Zabrání průniku vlhkosti a má vynikající izolační vlastnosti v poloviční tloušťce oproti jiným běžně používaným izolacím.

 

Vypočítejte si cenu izolace inteligentní stříkanou pěnou EXY 09 v naší kalkulačce.

 

 

Dokumenty ke stažení

EXY 09 Prohlášení o vlastnostech